MY EVERYTHING

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG

Tuesday, June 1, 2010

Balik kampung ~ cuti wesak



Huh!!! Pusing kepala....penat mencari "istana" baru. Belum ada yang sesuai. Aduhai...Korang cuti wesak pegi mana? Kitorang balik kampung ler. Penat...jauh perjalanan dengan menempuh jammed lagi. Plan asal nak balik kampung nak pegi kenduri schoolmate aku kawin, tapi lain pulak jadi. Terpaksa tolong maktok Putra kat kedai. Hohoho...
 
Ni lah maktok putra...tengah sibuk kira stock sebab nak pindah barang masuk "rumah" baru;)

Kalau balik kampung papa, mesti papa ajak mama singgah makan kat Nasi Kandar Hj Ramli. Sedap dan murah. Memang puas hati. Cuti 3 hari pun tak sempat nak jumpa kawan-kawan lama. Mana taknya, balik kampung ada je urusan kedai yang nak kena buat. Ye la time ni lah maktok nak minta papa tolong apa yang patut. Susah jugak anak menantu duduk jauh ni kan, tapi mama ni degil tak nak balik duk kedah. Korang teka berapa ringgit kitorang makan tu? Semuanya RM 11.20 sahaja.Papa siap minta nasi tambah okeh. Tak percaya? Turun kedah test sendiri. Hihihi...


  • notakaki : berdikari la konon...sebulan sekali balik kampung memang mencabar poket papa. hahahaha

4 comments:

E'za a.k.a aiezza sue said...

cam familiar plak..Kedah kat mana?

Fara said...

farah...jitra asben bukit besar, alor setar

hajarus said...

oooo fara kat jitra ekkkk... jauh lagi ler...

Fara said...

hajar: jauh sangat bagai di hujung dunia. hihihi

IKLAN