MY EVERYTHING

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG

Wednesday, August 27, 2008

Betul ke ni...?

Tak berapa hari je lagi kita semua umat Islam akan menjalani ibadah puasa. Aku awal2 lagi dh plan nk balik kampung. Nk berpuasa n raya kat sana. Bukannya apa, klu duk sini, susah nk berbuka nanti. Papa ye kejenya tukang masak tp masak unt bagi orang lain makan. Nnt kat rumah bini tak de makanan. Nak masak...mcm hari2 biasa la kalut dgn si kecik ni, nikan pulak bulan puasa maunya aku pengsan. Hari2 biasa pn aku makan tak tentu time...nk keluar p pasar Ramadhan...jauh dari rumah. Aduh...susahla. Balik kg lagi senang...mak aku pn dah tak sabar nk tgk cucu dia sorang ni. Lagi pn hubby dh setuju nk hantar hujung minggu ni. Sedihnya nk tinggalkan hubby sorang2 tp klu aku duk rumah pun...bukannya dpt buka puasa sama2, kecuali offday je la. Hubby pn tak suka aku balik duk kg, tp terpaksa sbb kesian kat aku. Almaklum dh hampir 5tahun kawen blum pernah duk jauh lama2. p/s : Betulke idea aku nk balik kampung ni? Klu member2 ada nasihat, bagi la...maklumla aku ni kureng sikit ilmu kerukunan rumahtangga ni, hehehe.

2 comments:

ummi said...

Sedih woooo jauh ngan hubby ni fara.. saya berjauhan masa dlm pantang thn lps, bl hubby nk blk KL saya nangis sekuat hati smpai sedu2 cm budak kecik tu. Takde dh prasan malu, lantak la org nk tengok pn... Sejak tu saya dh serik. Nnti klu bersalin lg, cdg nk berpantang kt sni jer... Huhuhu, aku takleh ingat masa kena tinggal dulu... hukhukhuk...

Fara said...

Sama la dgn fara time pantang dulu. Tp terpaksa...tak sampai 2 minggu abg dh ambik cuti balik duk kg sama, hehehe.Ala klu mcm ni tak jadi balik la...td pn ada member dtg pujuk takyah balik, nnt dia tak de geng katanya.

IKLAN