MY EVERYTHING

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG

Wednesday, August 26, 2009

Tak nak membazir

Dah mula rasa pembaziran berlaku walau baru 5 hari ni kita berpuasa. Pegi param je macam-macam teringin. Suami pun sama...macam-macam dia nak. Bawa balik letak atas meja. Haaaa penuh. Tapi...lepas minum air, dah kenyang. Semua yang beli tu...dah tak larat nak masuk perut. Last2 panas buat sahur. Tak habis pun untuk sahur. Ye la, sahur pun bukannya selera sangat nak makan kan...

Akhirnya masuk perut tong sampah. Sedihkan??

Semalam discuss dengan hubby...macam mana ni? Esok tak nak dah membazir macam ni. Ye la lauk yg beli, pastu jiran pun bagi jugak tak habis...buang je. Sayang kan. So hari ni...aku nk pegi param beli murtabak je. Air, kuih, lauk pauk...tak payah beli. Boleh ke?( soal diri sdri...) Nak masak...tak sempat kot. Tapi cadang hari ni nak buat cucur udang. Nyum nyum. Kawan2...korang berbuka makan ape?

  • notakaki: semalam ku buat kek batik...gambar upload kemudian ye.

update: nak jadi cerewet macam seseorang. so tak yah ke PaRam and at the same time boleh berjimat. buleh ke aku??

4 comments:

Mama Adib said...

ku last year 0 PaRam
this year pun belum pergi

tapi kedai makan biasa mak dah singgah laa. itu kedai tempat mak beli makan2 if malas masak dulu dan kini hehe

pembaziran?? big no, ku beli 1 main dish + sayur tu jer keh keh

cik seLamaH KunDang said...

toi ka boley lawan nafsu???

Fara said...

MA...ye ker? huhuhuhu kuat jugak semangat u. nak ikut contoh teladan u la MA. tq for sharin...


cik selamah kundang....ku tgh usaha la ni. nk ikut jejak MA tau. jimat=kaya oke?

Siti @ nurie said...

tak pun fara,apa kata cum gi tmpt yg ckt je org jual mknan...choice pun ckt...bolh membantutkan selera nak beli,byk2...nafsu mkn mmg mcm tu..semuanyer nak....

IKLAN