MY EVERYTHING

Lilypie Kids Birthday tickers Daisypath Anniversary tickers Lilypie Kids Birthday tickers

SELAMAT DATANG

SELAMAT DATANG

Wednesday, June 24, 2009

Putra - 17 bulan

Putra dah genap 1 tahun 5 bulan pada 20hb june lepas...tp aku lambat nk update. Almaklum, mama dia buat2 busy. Hihihi...bulan ni papa n mama dh decide tak yah beli kek mcm bulan2 lepas. Sebab nya, nak jaga badan. Lg pun tak elok mkn kek selalu ni. Pulus pun dapat la dijimatkan. Jom kita tengok apa yang dah Putra pandai...
  1. kalau tanya mana eyes...? dah pandai kelip2 mata.
  2. kalau nk minta sesuatu...dah pandai sebut ''nak''
  3. tak nak...nanak (sambil geleng kepala)
  4. makan...mamam
  5. nampak ikan jer....terus sebut fish ( yg dgrnya shhhhh jer, hihihi)
  6. bila mama ajak pakai pampers...terus ambil pampers baring kt tilam
  7. kalau tanya mana "nonet"....sambil tepuk2 pampers yg dia pakai.
  8. sebut jom mandi...terus masuk bilik, ambik towel bg papa.( sbb tiap2 pagi dia mandi dgn papa)
  9. tgk papa pakai baju jer...mula la nangis, nak brooom (naik motor ler) takut papa tggl dia
  10. kalau nk keluar rumah mesti cari shoes Bent 10. Shoes lain, nanak.
  11. dengar azan...dia pun angkat dua2 belah tgn ke kepala sambil mulut sebut Allah (bahasa dia la)
  12. tgk papa solat...dia pun siap meniarap atas sejadah. kononnya sujud la tu...
  13. suka tengok gambar baby...album dia masa kecik2. pastu sibuk mulut tu duk sebut baby, baby.
  14. iklan...Anm*m. Ini bentuk aper... Putra jawab : tita (segitiga)
  15. iklan dutch la*y. Sape nk jawab...? terus dia angkat tgn sambil sebuat yeaaa.
  16. kalau di tanya, sape nama Putra? terus angkat tangan sambil sengeh.
  17. dah pandai panggil papa...mama...abu(ibu)
  18. kalau papa ajak...jom minum Scot...terus bangun pegi buka peti ais ambik bg papa
  19. kalau makan ke minum...mesti sebut dap dap (sedap)
  20. petang2 mesti makan keropok lekor...nak yg besar jer kecik nanak.
  21. dah tau kete dia...kalau tny mn kete Putra?? cari dulu...pastu dh nmpak terus tunjuk.
  22. jumpa pak guard (uncle) jer mesti...tatata sambil lambai tgn
  23. klu naik mtr dgn papa...mesti tatata mama siap buat flying kiss lg.
  24. pepagi...kalau mama galas beg merah je, dia dh tau nk pegi rmh ibu. terus cari shoes, nk salam papa, pastu tata Nadiah kat sebelah rumah.
  25. dah boleh kenal...ball, car, remote, hello (henfon)

Rasanya banyak lagi yang Putra dah pandai dan faham, tapi cukup la setakat di sini jer yang mama list down. Penat dah nk recall. Apa pun, Putra memang semakin membesar dengan ceria, cerdik...dan anak yang baik. Papa n mama saaaaaayang Putra.

notakaki: Putra nanak adik lagi...

2 comments:

mo0ney said...

aku bila nk ada anak.silap2 hang masuk anak tiga baru aku nk ligan

Fara said...

aku tggu hang muni...cepat!!!

IKLAN